Autisme en voeding    

Het grootste deel van het immuunsysteem (70 %) wordt gevonden in de darmen en dat systeem is vaak uit balans bij autisten (en vele anderen!). Deze onbalans verhindert het lichaam te vechten tegen schimmels, virussen en andere pathogene boosdoeners en reageren vaak met ontstekingen of allergieën. De toxines in de darmen beïnvloeden de hersenen en de 90% "feel- good" serotinine die wordt aangemaakt in de darmen is verstoord.

Uw kind kan reageren op voeding zoals gluten van tarwe en caseïne - het eiwit in melk van de koe en geit de omzetting van voeding kan werken als een opiaat of een ontstekingsreactie teweeg brengen hetgeen de hersenen kan beïnvloeden of een algehele malaise veroorzaken.

De slechte balans kan een "foggy" gevoel geven, concentratie gebrek geven, de taal en leren beinvloeden.

Dr Reichelt uit Noorwegen en Dr Cade van de universiteit van Florida en diverse anderen vonden in urine samples van mensen met autisme, pdd, coeliakie en schizofrenie grote hoeveelheden van het casomorphine peptide dat vrijkomt bij de vertering van zuivel en bij gezonde mensen wordt afgebroken in kleinere aminozuren. Gebeurt dit niet dan gaat deze peptide die op morfine lijkt receptoren in de hersenen aanroepen.

Het is belangrijk om te weten hoe groot de rol van het spijsverteringsysteem is bij ieder mens, kinderen kunnen ons helaas niet altijd duidelijk maken wat hun mankeert.

D.m.v. bioresonantie kan gemakkelijk en snel gekeken worden wat het zwaarste weegt en nodig is om behandeld te worden.
Alles wordt ondersteund met voedingsadviezen en mogelijk natuurlijke suppletie.
Uiteraard aangeboren klachten kunnen niet zomaar weg getoverd worden, echter ik ben van mening dat door het elimineren van invloeden van buitenaf, het lichaam ondersteunen om verstoringen om te zetten, het immuunsysteem sterker te maken, het leven heel wat plezierige kan verlopen.

Tevens zal in mijn praktijk ook een hele check worden door gevoerd welke eventuele verstoringen nog meer van invloed zijn.
Te denken valt aan vaccinatie schade, vitaminen, mineralen en fytonutriënten tekorten.

De boosdoeners nog eens op een rijtje

• Gluten - eiwit dat in tarwe, gerst, rogge, haver en ook voorkomt in sojasaus, wilde rijst, MSG en gehydrolyseerd eiwit.
  Spelt bevat ook gluten die echter vaak beter verdragen worden. Laat het testen

• Gliadorphin - morfineachtige stof die vrijkomt bij vertering van gluten en ook op morfine lijkt

• Monosodium Glutamate and Glutamate E621 - een aminozuur dat wordt gebruikt als smaakversterker.
  Normaal kan dit aminozuur niet door de bloed/hersenbarriëre doordringen maar bij patiënten met deze stoornis gebeurt
  dit bijvoorbeeld via de maagwand.

• Aspartaam E951 - kunstmatig zoetstof

• Suikers

• De lijst kan individueel nog veel langer zijn.

VAAK ie er een groot tekort aan de juiste omega's. De Omega's die ik aanbeveel hebben vele wetenschapelijk studies doorstaan.