Darmverstopping, diaree of een prikkelbare darm.

Een goed werkende darm is de basis van de gezondheid en vooral van onze immuniteit.
 

Darmverstopping of obstipatie komen erg vaak voor, waardoor helaas ook heel veel andere klachten kunnen onstaan.
Gebrek aan beweging is mede een grote veroorzaker van constipatie. Door te wandelen, fietsen of zwemmen worden de spieren extra gestimuleerd en dat heeft een goede invloed op de peristaltiek van de darm.
 

Spanning loslaten, dus stress leren beheersen en loslaten is ook een pré.

Lees eens wat vaker een goed boek, ga leren mediteren en vooral minder scherm kijken voor het slapen gaan. Of laat je ondersteunen met bicom bio-resonantie behandeling.

Laxeermiddelen raad ik sterk af, het heeft een vernietigende werking op de darmflora net zoals anti-biotica (tegen-leven). Wanneer je echter antibiotica nodig hebt neem dan vooral de gehele kuur en start zo snel mogelijk op met de darmflore weer goed op te bouwen.
Laat je adviseren door ervaren therapeuten of neem contact met me op.
 

Zoals je wel al begrepen hebt werk ik graag  zo natuurlijk mogelijk met ondersteuning van de bicom -bioresoantie. Ik test heel vaak allergieën of intolleranties waardoor de darmen ook zeer slecht kunnen werken of ernstige klachten kunnen geven.

 

Ook test ik uit welke natuurlijke middelen het meest geschikt zijn voor je, want wat helaas HEEL gezond is voor de een is voor de andere echt vergif.

Vlees en vis hebben geen ballastoffen en veroorzaken bij veel mensen problemen vaak zonder dat ze het in de gaten hebben dat vlees/vis, een mede oorzaak kan zijn van hun klachten.
De WHO beveelt per dag minimaal 5 porties groenten en fruit aan.

 

Groenten en fruit.
Mij lukt dat helaas niet altijd. Ook altijd echte verse groenten en fruit te eten is vaak onmogelijk.
Daarom ben ik sinds 2016 gestart met groenten, fruit en bessen in een capsules te nemen, ter aanvulling en kunnen op allerlei manieren mijn welzijn bevorderen.
Mijn gezondheid, de rust in mijn darmen is met sprongen vooruit gegaan.

Vet
Heeft een ten onrechte een slechte reputatie opgebouwd. Omdat men geen verschil maakt met dierlijke vetten en plantaardige vetten.
Gefrituurde vetten, magarine etc  kan men beter zo veel mogelijk vermijden
Gebruik olijfolie doe eens een extra scheutje in een mayonaise sausje
 

Omega's, wat ben ik er blij mee

 

We weten dat veel fruit en groente de basis voor een gezondere voeding zijn. Maar een voornamelijk plantaardige voeding leidt vaak tot een tekort aan gezonde omega 3-vetzuren, die normaal gesproken in vis voorkomen. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat omega 3-vetzuren* een positief effect op ons hart, onze hersenen en onze ogen hebben. Veel mensen nemen echter met hun voeding niet genoeg essentiële omega 3-vetzuren op.
Hier verschijnt Juice Plus+ Omega Blend ten tonele: Juice Plus+ Omega Blend dicht het tekort tussen datgene wat we dagelijks zouden moeten eten en datgene wat we in werkelijkheid eten. De dosis, die uit gemakkelijke capsules bestaat, bevat een uitgebalanceerde mix van zorgvuldig geselecteerde oliën van plantaardige oorsprong, die het lichaam met waardevolle omega 3-, 5-, 6-, 7- en 9-vetzuren verzorgen.