Wat is Kinesiologie?

Er wordt gebruikt gemaakt van spiertesten om op zoek te gaan naar de oorzaak van de onbalans/klacht.

Kinesiologie is een holistische werkwijze, wat betekent dat er  naar meerdere aspecten van welzijn gekeken wordt en niet alleen naar de symptomen.


NRT / Neuro Reactieve Techniek

 

Neuro reactieve techniek is een bepaalde vorm van  toegepaste kinesiologie (Applied Kinesiology) met een zeer hoge betrouwbaarheidsfactor. Aan de hand van verschillende spiertesten kunnen we nagaan waar de gemelde klachten vandaan komen. Wanneer we een bepaald orgaan vinden dat minder goed lijkt te werken, bijvoorbeeld de maag of de bijnieren of zo, kunnen we ook nagaan waar de oorzaak hiervan ligt en dit op zeven niveaus:
 

 • het vasculaire = aanvoer aan de hand van de Benett punten,
 • het lymfatische = afvoer aan de hand  van de Chapman punten,
 • het structurele = bezenuwing aan de    hand van de punten ter hoogte van de wervels,
 • het energetische =  aan de hand van de alarm punten op de meridianen
 • de spanning van de dura = beïnvloeding van de hersenvliezen
 • door in- en uitademing,
 • tekorten aan voedingsstoffen
 • emotionele/stress niveau

 

   

  De Amerikaanse chiropractor George Goodheart ontwikkelde in 1964 het Applied Kinesiology-concept.
   

  Het concept is in de loop der jaren aangevuld met kennis en vaardigheden uit andere disciplines zoals (osteopathie, acupunctuur, homeopathie, orthomoleculaire geneeskunde, neurofysiologie, etc.)

  Ikzelf combineer datgene waarin ik me in de afgelopen 20 jaar in bekwaamd en bijgeschoold heb.

  Graag verwijs ik door naar osteopaten of accupuncturisten indien wenselijk of noodzakelijk.
  Ook kan de beste therapievorm bij uw klachten getest worden.   

   

  Als ondersteuning wordt er graag met het Bicom apparaat gewerkt en hierin zijn ongeveer 1000 behandelprogramma’s voor ongeveer 400 indicaties opgeslagen.

  Beide, Kinesiologie en Bioresonantie sluiten naadloos op elkaar aan "De Bicom" wordt het meest ingezet bij de behandeling van diverse allergieën, het ontgiften van het lichaam, huidziektes, spijsverteringsklachten, gewichtsreductie, sportblessures, etc.

  Door mijn steeds voortdurende bijscholingen en congressen in het buitenland is over veel klachten en ziekte beelden, veel extra kennis opgedaan.

  De holistische benadering bij Pantarei van de mens komt komt ook hier weer tot zijn recht.

  De methode BICOM bioresonantie behoort tot de complementaire geneeskunde evenals bijvoorbeeld homeopathie, acupunctuur en andere speciale therapie richtingen.
   

  Lees hier verder over Bioresonantie -->

  Het apparaat Bicom optima

  Stress

  Stress is een ruim begrip en kan onderverdeeld worden in 3 groepen:

   

  • mechanische stress: lichamelijke problemen als gevolg van (sport)blessures, gewrichtsslijtage, orgaanproblemen en dergelijke
  • chemische stress: gelegen op het gebied van voeding, zoals allergieën, verkeerd of eenzijdig eten, maar ook het gebruik van medicijnen, milieuvervuiling en electrosmog
  • emotionele stress: de meest bekende vorm, die te maken heeft met problemen op het werk, in de relatiesfeer, angsten, verdriet en boosheid.