Groente & fruit

Fruit en groente

Het is belangrijk om voldoende groente en fruit te consumeren. Ze bevatten essentiële voedingsstoffen zoals fytonutriënten, vitaminen en mineralen, die belangrijk zijn voor een goede gezondheid.

Het advies om meer dan de traditionele 5 porties groente en fruit per dag te consumeren, is gebaseerd op recente studies die aantonen dat een hogere consumptie van groente en fruit verband houdt met een lager risico op verschillende chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten, kanker en diabetes.

Het nieuwe advies van 7 porties groente en fruit per dag in 2019 is dus een aanpassing om ervoor te zorgen dat we voldoende van deze voedingsstoffen binnenkrijgen.

Het kan een uitdaging zijn om dit aantal te bereiken, maar er zijn verschillende manieren om meer groente en fruit in je dieet op te nemen, zoals het toevoegen van fruit aan je ontbijt, salades maken met veel groenten en het kiezen van groente en fruit als gezonde snacks.

Door regelmatig de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit te consumeren, zal je lichaam de nodige voedingsstoffen ontvangen en voel je je over het algemeen beter.

Meer weten hoe je het "gat" kun vullen van wat je eet en wat je werkelijk nodig hebt?
Lees hier verder ==>

​​​​​​​De vele voordelen voor kinderen

Groente en fruit eten scoort onder de aanbevolen norm.Van de jongvolwassenen haalt niemand de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van 200 gram groente. Slecht 2% van de jongvolwassenen eet minstens 150 gram groente per dag. Van de 2 tot 3 jarigen eet ongeveer 80% minder dan de aanbevolen 50 tot 100 gram groente per dag. Van de 4 tot 6 jarigen voldoet ook bijna niemand aan de aanbeveling van 100 tot 150 gram groente per dag.

Of het om groente of fruit gaat, dat maakt niet zoveel uit. Zowel groente als fruitconsumptie scoort onder de aanbevolen norm. Zo wordt ook de aanbevolen hoeveelheid van 2 stuks fruit vaak niet gehaald. Maar 21 tot 30% van de kinderen en 7 tot 8% van de jongvolwassenen eet de aanbevolen hoeveelheid fruit.

BRON   2019

Recepten 
Laat je verrassen door de diversiteit

shallow focus photography of strawberries on person's palm
shallow focus photography of strawberries on person's palm

Een gezonde start voor gezinnen

Als u kinderen hebt, weet u hoe belangrijk het is om hen een gezonde start in het leven te geven.
Ik ben van mening dat gezonde kinderen uit gezonde gezinnen komen en daarom is het mijn missie om het hele gezin te helpen om positieve gewoonten te ontwikkelen.

Healthy Starts for Families is een welzijnsinitiatief dat wil aanzetten tot gezond leven thuis en gezinnen wil helpen om eenvoudige, maar belangrijke veranderingen in hun levensstijl aan te brengen op weg naar een betere gezondheid.

Vraag hier voor meer informatie

vegetable stand
vegetable stand
a group of people sitting around a table with food
a group of people sitting around a table with food