Reiki

Wat is Reiki?

Reiki is het Japanse woord voor de alles omvattende en alles doordringende "Universele Levensenergie."

Het woord Reiki is ontstaan uit de Japanse karakters 'Rei' en 'Ki', die samen de betekenis hebben van Universele Levensenergie.

Rei alleen betekent Kosmisch, Onbegrensd of Universeel.

Ki betekent de Vitale Kracht, die door al het levende stroomt ofwel de levensenergie.

De naam Reiki betekent dus 'Universele Levensenergie' en deze benaming is gegeven aan een oude geneeskunst die rond 1900 opnieuw werd herontdekt door Mikao Usuï.

Naar de traditie van Reiki wordt verwezen in 2500 jaar oude teksten in het Sanskriet, de oude taal van India.

Hoe werk ik met Reiki?

U kunt zowel een reiki consult ontvangen als zelf een beoefenaar worden van Reiki. Mijn huidige werkwijze met Reiki, verschilt nogal met hetgeen ik geleerd heb bij de 1ste graad bij de Reiki Alliantie.

Door mijn jarenlange studie over Reiki en persoonlijke groei is er een bijzondere mix ontstaan waarbij ik me afstem op de behoefte van de student cq ontvanger zonder dat er iets gewijzigd wordt bij de Inwijding.

Men kan op diverse niveaus, individueel of in een kleine groep, inwijdingen verkrijgen. Een inwijding kan door mensen van alle leeftijden (kinderen inbegrepen) worden gevolgd.

Bekijk hier een presentatie wat Reiki voor mij betekend.

a wooden table topped with different types of rocks
a wooden table topped with different types of rocks

Bron van mijn expertise

Sophia Dijkhuizen heeft me in Usuï Shiki Ryoho, Reiki volgens de Alliantie in de 1ste graad op 22 maart 1997 ingewijd en 9 juli 1997 in de 2de graad.

De inwijdingen voelden aan als een thuiskomen.

Na 4 jaar heb ik besloten om me te laten inwijden in Tera Mai™ Reiki door Clem Stack. De schrijver van “The Spiritual Fields” ISBN 0-9542485-0-3 Ierland.

In december 2002 ben ik ingewijd als Tera Mai™ Reiki Master en sinds 22 april 2007 ben ik tevens Usui Reiki Ryôhô Shinpiden Reiki Master.

Dit is de traditioneel Japanse vorm. De Masterclass heb ik gevolgd bij Stephen Lovering.

Reiki heeft mijn hele leven zeer positief beïnvloed, ondanks soms trieste gebeurtenissen heeft Reiki mij heel veel blijdschap, rust, kracht, inzicht gebracht en mijn talenten laten groeien.

Ik ben zeer gelukkig dat Reiki "toevallig" op mijn weg is gekomen.

person holding crystal stones
person holding crystal stones
silhouette photo of Buddha statue
silhouette photo of Buddha statue

Het ontstaan van Reiki

Het Usuï System Of Natural Healing, zo vernoemd naar dr. Usuï, is sinds die tijd door Reiki Masters doorgegeven en wordt wereldwijd beoefend.

Alle wezens: mensen, dieren en planten hebben deze energie nodig om te kunnen leven, groeien en herstellen van alle indrukken die ze in hun leven opdoen. Of deze nu fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel van aard zijn.

Voor mij betekent Reiki, Universele Levensenergie, onvoorwaardelijke liefde en de Liefde van God. Het is een methode waarbij de Universele Levensenergie via het lichaam van de gever naar de ontvanger wordt geleid door middel van de handen. Deze worden op de ontvanger gelegd en de energie stroomt vanzelf en naar behoefte. Natuurlijke helende energieën werden gebruikt door vele verschillende volkeren zoals de Tibetanen, Chinezen, Egyptenaren, Japanners, Indianen en vele anderen.

De verschillende stromingen binnen Reiki hebben allen raakvlakken. De stromingen waarmee  ik werk, bij de inwijdingen is Tera Mai™ Reiki.Legt de Westerse Reiki meestal en vooral de nadruk op hands on healing van jezelf en anderen.

Het oorspronkelijke Japanse Usui Reiki Ryôhô systeem richt de focus op je eigen persoonlijke en spirituele ontwikkeling en is gebaseerd op 5 pijlers, waarvan het werken met de Reiki-energie als behandelmethode er een is. Daarnaast is er veel aandacht voor de leefregels, ademhalingstechnieken en meditaties, jumon en shirushi en reiju c.q. inwijdingen.

Het gaat te ver om hier alle informatie te geven over  mogelijke stromingen. Graag wil ik u hiervoor doorverwijzen naar de reiki start pagina.