Lyme specialist

Mijn eigen ervaring

In 1998 heb ik tijdens een weekendje weg een boswandeling gemaakt in de omgeving van de Hunebedden te Borger op de Drentse Hondsrug. Mijn energie level was laag, ik was aan het herstellen van een fikse valpartij en bevond me midden in een burn-out. Pas na enkele dagen tijdens een controle bezoek bij een Arbodienst arts heb ik de vraag gesteld of zij wist wat drie ronde vlekken op mijn been konden zijn.“Vlug naar je huisarts” was haar advies, ik heb een klein antibiotica kuurtje ontvangen van de huisarts. Met de vraag van mij, na een week is dit voldoende was het antwoord

“maak je maar niet zo druk!”

Onwetende dat dit flinke gevolgen zou hebben, ben ik gewoon doorgegaan met mijn poging tot herstellen van de valpartij en burn-out. Ik was bezig met de studie Gezondheidstherapeute en door de jaren heen heb ik met meer studie, meer en meer geleerd hoe complexe ziekten zich kunnen ontwikkelen.
Pas jaren later, in 2004 ben ik in aanraking gekomen via de spagyriek met bioresonantie.Tijdens een lezing van de firma TS product over de ziekte van Lyme, heb ik mijn AH erlebnis gehad. Wat ik kan wel zeggen dat dit het begin is geweest om zoveel mogelijk details te weten te komen hoe ik de strijd aan kon gaan met die beestjes in mijn lichaam.

Lyme specialist

Wanneer mag je je een Lyme specialist noemen?

Ik denk zelf nooit. Ondanks dat ik uit verschillende specialistische methodes veel heb geleerd, weet ik nog steeds niet genoeg. Dom weg omdat de borrelia een meester in vermommen is en ongelofelijk veel schade kan toebrengen. Gelukkig met mij, blijven vele complementaire, reguliere therapeuten en medici zoeken en hun kennis delen.

Lyme specialist, nog steeds in wording ondanks dat ik zeer veel cliënten sinds 2004 heb mogen ondersteunen in hun proces. Tevens heb ik vele weer gelukkig de praktijkdeur uit zien lopen die voordien ernstig ziek binnen kwamen.

Het is iedere keer weer een persoonlijk proces en kan soms lang duren. Ook heb ik als Lyme specialist diverse keren mijn kennis mogen delen met collega's bicom therapeuten tijdens seminars van Fitronics

Misverstanden over Lyme

Misverstand: Er is altijd een rode ring, Bulls eye bij besmetting.
Feit: Aspecifieke symptomen: de specifieke    "bulls-eye" huidklachten treden slechts bij      30% van de besmette patiënten op; daarnaast kunnen ook wisselend griepachtige verschijnselen, malaise en migrerende spier- en gewrichtsklachten voorkomen..

Misverstand: De overdracht, maar ook zeker de verspreiding vindt niet altijd plaats via de teek als vector (overigens zijn ook  niet alle teken besmet. In Nederland gemiddeld 20 / 30 %.
Feit: De overdracht vindt ook plaats door vlooien, muskieten, dazen, maar ook door mens op mens zoals door  seksueel contact, via placenta, borstvoeding etc.

Misverstand: Alleen grote teken besmetten.
Feit: Jonge teken zijn besmettelijker door de zogenaamde nymfe.
In 70 % van alle infecties worden deze ongemerkt opgelopen

Misverstand: (On) betrouwbare laboratoriumtesten: wat wordt er gemist? De huidige bloedtesten zoals Western blott is slechts voor 60% betrouwbaar en de ELISA test (50%). Deze sensitieve testen, welke juist bedoeld zijn om de diagnose te  bevestigen via de reguliere geneeskunde zijn onvoldoende. Er lopen dus veel onbegrepen en verkeerd behandelde Lyme- negatieve Lymepatiënten rond, met alle gevolgen van dien ...
Feit: Het is en blijft complex om een juiste diagnose te krijgen.

Misverstand: Een korte en in vele gevallen langdurige antibiotica kuur lost alle gevallen van de ziekte van Lyme op  (NHG standaard).
Feit: Veel mensen blijven met rest verschijnselen en klachten belast.

Misverstand: Expressie symptomen: klachten kunnen optreden binnen 2-4 weken.
Feit: Ook mogelijk na één of meerdere jaren. Bij deze laatste groep spreken we over "asymptomatische dragers", welke wel door de Borrelia besmet zijn, maar nog geen klachten hebben. De Borrelia wordt door het immuunsysteem onderdrukt en is in rustvorm. Bij een periode van extreme stress, bijvoorbeeld bij een operatie, emoties of gebruik van immuunsuppressiva, kan  de bacterie tot ontwikkeling komen en kunnen klachten ontstaan, welke meestal niet worden gekoppeld aan het  besmettingsmoment zoals een tekenbeet in het verleden.

Misverstand: Reizen is vooral de besmettingshaard
Feit: Lyme disease is echt geen lokale of regionale ziekte. In alle werelddelen zijn er verschillende varianten informeer daarom je behandelaar waar je op vakantie bent geweest.
Misverstand: Verwekker en co-infecties zijn altijd hetzelfde.

Feit: Er bestaan tientallen Borrelia-species. Deze komen hier echter niet allemaal voor en zijn ook niet allemaal pathogeen (wel  de Borrelia burgdorferi, -afzeilii en garinii). Door het verzwakte immuunsysteem, maar ook door de vector, is zo'n 50% van de chronisch Iyme-patiënten besmet met meerdere micro-organismen, vaak een combinatie van virussen (CMV, EBV Ebstein Barr Virus, vaak ziekte van Pfeiffer genoemd), bacteriën (Bartonella), Rickettsia (Babesia), schimmels, Ehrlichia etc. Deze geven natuurlijk ook een scala aan klachten.

Misverstand: Chronische Lyme klachten zijn altijd duidelijk te herleiden
Feit: Juist de diversiteit van de klachten maakt het lastig de juiste diagnose te stellen. De intensiteit varieert hevig en alle  beschreven klachten kunnen in meer of mindere mate voorkomen o.a.: variëren van pijnen in spieren en gewrichten tot slapeloosheid, depressies, autisme, gehoor- en virusstoornissen, tintelingen en gevoelsstoornissen, hartritmestoornissen (zonder afwijkingen op het ECG), geheugenproblemen en tremor.

Mocht u twijfelen of uw symptomen overeenkomen, neem dan contact op met uw arts of Pantarei.

Behandelwijze

Start behandeling

Er wordt een Lyme vragenlijst gebruikt en een algemene vragenlijst om de algehele gezondheid
in kaart te brengen.

Daarna wordt getest door middel van bioresonantie en eventueel verder aangevuld met kinesiologische
spiertesten.
De behandeling kan aangevuld worden met complementaire middelen voor de bestrijding
van de Borrelia bacterie en de co infecties.

De inzichten met betrekking tot deze
behandelingen komen voort uit zeer verschillende disciplines en alles wordt nauwkeurig uitgezocht.

Tip: Wanneer u gebeten bent door een teek of
ander insect, bewaar deze dan in een potje.
Tijdens een consult wordt dan gekeken of deze besmet is met Borrelia of andere infecties.

white paper on brown folder beside silver key
white paper on brown folder beside silver key

Na afloop behandeling

De behandeling kan de afvoer van schadelijke stoffen op gang brengen. Het is van groot belang
dat het lichaam deze schadelijke stoffen zo snel mogelijk kwijtraakt.

Om dit te bevorderen is het belangrijk om aansluitend op de behandeling water te drinken.

Twee liter water per dag is blijvend aan te bevelen. Naast veel water drinken kan een goed warm bad of een sauna (als uw algehele conditie dat toelaat) een positieve invloed hebben op de reiniging.

Het gebruik van alcohol dient 24 uur na de behandeling achterwege te blijven.

Tijdens de behandeling kunnen eventueel korrels, druppels en/of huidolie via het apparaat bewerkt worden. Deze bevatten dan dezelfde informatie als de gegeven behandeling en worden meegegeven om het effect van de behandeling te ondersteunen.

Bijwerkingen

Chronische klachten kunnen tijdens de behandeling in een acute toestand overgaan, hetgeen als een positief teken gezien kan worden. Het lichaam geeft daarmee aan in staat te zijn langdurige klachten aan te pakken.

person holding clear drinking glass
person holding clear drinking glass
woman sitting painting
woman sitting painting